Welcome Waterkant

Waterkant Leiden

Stoer en karakteristiek

Waterkant wordt een gebouw dat past bij de stoere, industriële paden die langs de unieke waterwegen van Leiden lopen. Dankzij de strakke vormgeving, sluit het gebouw aan bij de lange lijn van het kanaal. Elf woningen, nagenoeg allemaal anders. En die toch samen een eenheid vormen. De sterke dakrand en het kenmerkende genuanceerde metselwerk zorgen voor samenhang met de watertoren aan de overkant. Het pand zal met trots haar initialen op de gevel dragen. Deze typische manier van aanduiden, verwijst naar de oude pakhuizen die Leiden rijk was.

Comfortabel en compleet

Waterkant vormt een intieme woonomgeving. Het aanbod is verdeeld over slechts vier woonlagen. De bovenste verdieping heeft twee topappartementen. De andere verdiepingen hebben drie woningen, waarvan de begane grond voorzien is van een heerlijke tuin. Een verscheidenheid van woningen. Met appartementen van 60 m2 tot 111m2, valt heel wat te kiezen. Selecteer jouw eigen plekje aan de waterkant. Comfort staat centraal in Waterkant, de woningen zijn hoogwaardig afgewerkt en voorzien van luxe sanitair. Ook parkeer je zowel auto als fiets op eigen terrein, afgeschermd met een (op afstand te openen) hek. Met maar drie woonlagen kun je elk appartement makkelijk bereiken per trap. Toch te zware boodschappen in de tas? Een lift staat tot je beschikking.

  Waterkant: slim en zuinig

  Wonen met een BENG-label: in Waterkant is het aangenaam wonen. Dankzij de vloerverwarming is het binnen altijd een lekkere temperatuur. En door het ontbreken van radiatoren heb je alle vrijheid om een appartement in te richten zoals jij dat wilt. Dat is nog niet alles; want op zonnige dagen gebruik je hetzelfde systeem ook nog als vloerkoeling.

  Een future proof gebouw

  Duurzame ontwikkeling en duurzaam bouwen. Het zijn twee aspecten die prioriteit hebben bij de ontwikkeling van Waterkant. Wist je dat het gebouw CO?-neutraal wordt? Dat wordt onder meer bereikt door een lucht/water warmtepomp te gebruiken. Dat betekent dat de appartementen geen aardgasaansluiting hebben. Met andere woorden: gasloos dus! Daarnaast installeren we zonnepanalen op de daken. Elk appartement beschikt over twee eigen panelen die zelf stroom opwekken, met de mogelijkheid deze uit te breiden met twee of drie panelen.

  Collage waterkant
  Collage waterkant
  Collage waterkant

  Planning

  Planning

  We streven naar de navolgende planning;

  • Juni 2021 – Indienen omgevingsvergunning
  • Juli 2021 – in verkoop
  • September 2021 - start kopersbegeleiding
  • Oktober 2021 – notarieel transport, bij tenminste 70% verkocht
  • Oktober 2021 – Start sloop oude pand, indien notarieel transport heeft plaatsgevonden en de vergunning onherroepelijk is geworden
  • November 2021 – januari 2022 – werk voorbereiding
  • Februari 2022 – bouw de Waterkant nadat de leidingen verlegd zijn en het bestaande gebouw is gesloopt
  • Eind 2022 – oplevering

  Interesse?

  of bel met TW3
  071 - 203 23 62